Elektronik Sigara Kapalı Alanda İçilir Mi? - Vozol Center

Vozol Center 30000₺ Üzeri Kargo Bedava

Elektronik Sigara Kapalı Alanda İçilir Mi?
22 Şubat 2024
Elektronik Sigara Kapalı Alanda İçilir Mi?

Elektronik Sigara Kapalı Alanda İçilir Mi?

Elektronik sigara kapalı alanlarda içilir mi? Bu soru e-sigara kullanıcıları tarafından sıklıkla araştırılan bir konudur. Kapalı alanlarda sigara kullanımının normal şartlarda yasak olmasından dolayı e-sigara kullanıcıları da bu konuda farklı endişeler duyabiliyor. Dolayısıyla e-sigaraların kapalı mekanlarda kullanımıyla ilgili online platformlarda çeşitli söylemler yer alabilmektedir. Vozolcenter.co sitesi üzerinden bu gibi veyahut E-sigara kullanımı ile ilgili endişelerinizi, merak ettiğiniz detayları konuyla ilgili bloglar üzerinden rahatlıkla inceleyebilirsiniz. 

Bu yazımızda özellikle kapalı mekanlarda e-sigara kullanımı ile ilgili merak edilen tüm detayları sizler için derledik. Bilindiği üzere sigara kullanımına son vermek için alternatif çözüm önerileri arayan kişiler için tasarlanan elektronik sigaralar nikotin düzeyi az olması nedeniyle tercih edilir. Bu sigaraların en önemli özelliği ve tercih edilebilir düzeyi hiç kuşkusuz ki duman yerine buhar üretmesi ve geleneksel sigaraya oranla daha az sağlığa zararlı madde içermesidir. 

Elektronik sigaralar için genellikle duman konusunda nargile kullanımıyla eş değer olarak görülür. Zira her iki üründe de çevreye yayılan duman geleneksel sigarada olduğu gibi koku bırakmamaktadır. Elektronik sigaralarda duman ve tütün miktarı geleneksel sigaralara oranla oldukça düşük olup, insanların sigara bağımlılığından bir an önce kurtulabilmelerine olanak tanır. 

 Ayrıca elektronik sigaraların kapalı alanlarda da rahatlıkla içilebilmesi mümkündür. Çünkü bu sigara türlerinde asla hiçbir şekilde tütün dumanının çevreye zarar oluşturması söz konusu değildir. Elektronik sigaralarda üflenen duman buhara dönüştüğü için klasik tütün dumanının oluşturduğu kötü koku mekanda bulunan diğer kişileri de rahatsız etmeyecektir. Bu nedenledir ki gönül rahatlığı ile elektronik sigaralara için geleneksel sigaralara oranla daha az nikotin barındırır ve daha az insan sağlığına zararlı madde içerir diyebiliyoruz. 

Elektronik Sigara Kullanabileceğiniz Kapalı Mekanlar Nasıldır?

Elektronik sigara kullanımının yaygınlaşmasından dolayı kişiler artık elektronik sigara kullanımını kapalı mekanlarda da söz konusu olabileceği konusunu online platformlarda araştırmaktadır. Elektronik sigaraların oluşturmuş olduğu duman insan sağlığına zarara oluşturmadığı gibi çevreye yaymış olduğu koku da yok denecek kadar azdır. Lakin kimi mekanlarda elektronik sigara kullanımı da tıpkı nargile veyahut geleneksel sigara kullanımı gibi yasaklanmıştır. 

Bu yasağın konulmasındaki en önemli neden hiç kuşkusuz ki ürünün gençlerde bir özenti oluşturmaması içindir. Dolayısıyla bu konulan yasağın hiçbir şekilde insan sağlığı ile veyahut çevreye yayılan sağlıksız bir durum ile ilgisi yoktur. E-sigaralar için rahatlıkla çevreye kötü koku oluşturmadığını söyleyebiliriz. Ancak geleneksel sigara bağımlılığında olduğu gibi nargile veyahut e-sigara kullanan kişilerde kapalı alanlarda elektronik sigara kullanmak isteyebiliyor. Kapalı mekanlarda sigara veyahut elektronik sigara kullanılmaması adeta sigara bağımlılığı fazla gelişmiş olan kişiler için oldukça büyük sorun oluşturmaktadır. 

Elektronik sigaraların oluştuğu maddenin içinde oldukça düşük seviyelerde nikotin oranının bulunması kişileri bu sigara türüne yönlendirmektedir. Elektronik sigaraların uzun ömürlü bataryaların bulunması kişilerin diledikleri alanlarda bu sigarayı rahatlıkla kullanabilmesini sağladığından tercih sebebidir. Ayrıca geleneksel sigaralara oranla daha az maliyet içermektedir. Ayrıca kapalı mekanlarda da kullanıldığı taktirde hiçbir şekilde insan sağlığına ve çevreye zarar teşkil etmemektedir. Bu yönüyle sigarayı bırakmak isteyen kişilerin tercih ettiği bir üründür. 

Her ne kadar ürünün kapalı mekanlarda kullanılması yasalarla sınırlandırılsa da geleneksel sigaraya kıyasla daha az zarar oluşturması nedeniyle kullanıcıları tarafından sıklıkla tercih ediliyor. 

Kapalı Alanlarda Hangi Elektronik Sigaraların Kullanılması Uygun Olur?

Kapalı alanlarda elektronik sigara kullanımı kimi mekanlara dahilinde yasaklanmış olup, birtakım türlerde olan elektronik cihazların kullanımının uygun olabileceği belirtilmektedir. Büyük mod e-sigara cihazlarının üretmiş olduğu buhar çevredeki kişilerin dikkatini çekeceğinden dolayı bu tür cihazların kapalı mekanlarda kullanılması uygun bulunmamaktadır. Bu tür cihazların yaymış olduğu buhar ile, tıpkı geleneksel sigara kullananların bulundukları ortamlardaki kötü sağlıksız duruma maruz kalabilirsiniz. Bu nedenledir ki, kapalı mekanlarda tek seferlik kullanıma uygun olan minimal Pod sistem cihazların kullanılması daha uygun olur. 

Kullanıcıların kapalı bir mekanda küçük adeta kişinin cebinde taşıyabileceği minimal tasarımlarda olan Pod sistem cihazların kullanılması daha kolay olabiliyor. Dolayısıyla bu cihazların kapalı mekanlarda kullanılması çok fazla dikkat çekmeyebilir. Kapalı mekanlarda şu elektronik cihazların kullanılması daha uygun olacaktır. 

  • Juul
  • Vozol 6000 Puff E-sigara 
  • Uwell Caliburn GK2 
  • Uwell caliburn AK3 

Bu şekilde tasarımlara sahip olan cihazların kapalı mekanlarda kullanılması daha uygundur. Zira bu minimal tasarımlardaki cihazlar dışarıdan çok fazla dikkat çekmeyebilir. Sigara içilmesi genellikle yasak olan Tiyatro, Sinema, Kafe, Bar gibi eğlence ortamlarında minimal tasarımlara sahip olan Pod sistem cihazların kullanılması oldukça uygun olabilir. 

Kapalı Mekanlarda Hangi Elektronik Sigara içilebilmektedir?

Elektronik sigara kullanımının yaygınlaşması ile birlikte bu sektörde de çok farklı markalarda ürünlerin üretimi olmaktadır. Lakin geleneksel sigaralara oranla her ne kadar daha az nikotin oranı içerse de yine de kapalı mekanlarda elektronik sigara kullanımı yasaklanmaktadır. Bu durum sigara, nargile gibi tütün ürünlerin kullanılmasının gençler tarafından özenti olmamasıyla ilgilidir. 

Yukarıda da belirttiğimiz gibi kapalı alanlarda ele veya kişinin avucuna uyum sağlayacak dışarıdan çok fazla dikkatleri çekmeyecek şekilde olan cihazlar kullanılabilir. Yarım Puff çekimine olanak sağlayan cihazlar çevredeki kişilerin sizlerin elektronik sigara kullandığını anlamamasını sağlayabilir. Bu tür cihazların daha az buhar çıkarması ve koku oluşturmaması diğer kişilerin sizin elektronik sigara kullandığınızı anlamamasını sağlayacaktır. 

Elektronik Sigara Nedir Ve Kapalı Alanlarda Kullanılması Doğru Mudur?

Elektronik sigara, sigarayı bırakma konusunda insanlara destek olan ve daha az nikotin oranı ile kişilerin sigarayı bırakmalarında büyük destek oluşturan bir üründür. E-sigara ürünleri insanların geleneksel sigarayı bırakmalarına destek oluşturan bir ürün olmakla birlikte aynı zamanda farklı aroma ve tatlarda üretilir. Dolayısıyla kişinin e-sigara deneyimini yüksek performansa çıkarır. Vozolcenter.co sitesi bünyesinde farklı türlerde e-sigara modelleri yer almaktadır. Bu siteden kapalı alanlarda dikkat çekmeden kullanabileceğiniz elektronik sigara modellerini kolaylıkla bulabilirsiniz. 

Özetle söylememiz gerekirse, küçük tasarımlara sahip olan Pos sistem modelindeki cihazları kullanarak çevrenizde dikkat çekmeden elektronik sigara kullanımı sağlayabilirsiniz. Vozolcenter site bünyesinde genel olarak kapalı alanlarda sigara kullanılması önerilmemektedir. Lakin yine de kullanmak istiyorsanız minimal tasarımlarda olan cihazları kullanmanızı önerebiliriz. 

Kapalı Alanlarda Elektronik Sigara Kullanmanın Cezası Var Mıdır?

Elektronik sigara kullanan kişilerin tıpkı klasik olan sigara kullanımının yasak olduğu alanlarda da ürünü kullanmaya dikkat etmeleri gereklidir. Zira elektronik sigara her ne kadar az oranda nikotin içerse de yine de tütün mamulleri olarak görülmektedir. Bundan dolayı da sigara içilmesinin yasak olduğu her alanda elektronik sigara kullanımı da yasak olarak belirlenmiştir. 

Lakin elektronik sigaraları kapalı alanlarda kullanılmasının belirli bir yaptırımı yoktur. Belirli bir cezası olmamaktadır. Ancak elektronik sigara kullanımında da geleneksel sigara kullanımında olduğu gibi 18 yaş sınırlaması olmaktadır. Elektronik sigara kullanımı ayrıca kamuya ait olan kurumlarda da yasaklanmaktadır. Buharlı nikotin ürünü olarak lanse edilen elektronik sigaralar kimi ülkelerde de yasaklanmaktadır. Lakin ülkemizde de belirli alanlarda kullanılmasına sınırlamalar getiriliyor. Vozol sitesi bünyesinde detayları görebilirsiniz. 

Yorum bırakın
Toplam Yorum Sayısı 0
Henüz yorum eklenmemiş
İşleminiz Sürüyor, Lütfen Bekleyiniz
Güvenli Ödeme
256 Bit SSL Şifreleme
Orijinal Ürünler
%100 Orijinal - Karekodlu Ürünler
Canlı Destek
%100 Müşteri Memnuniyeti
Aynı Gün Kargo
Siparişinizin Ardından Aynı Gün Kargo
WhatsApp Support
WhatsApp Destek
Destek Gerekirse Buradayız!