Normal Sigara Mı Daha Zararlı Vozol Mu? - Vozol Center

Vozol Center 30000₺ Üzeri Kargo Bedava

Normal Sigara Mı Daha Zararlı Vozol Mu?
19 Şubat 2024
Normal Sigara Mı Daha Zararlı Vozol Mu?

Normal Sigara Mı Daha Zararlı Vozol Mu?

Elektronik sigara kullanımının yaygınlaşması ile kişilerin aklına Normal sigara mı zararlı Vozol mu gibi sorular gelmektedir. Günümüzde elektronik sigara kullanımının bir hayli popüler bir hal alması özellikle sigarayı bırakma aşamasında olan kişilerin de bu sigarayı tercih etmelerine zemin oluşturuyor. Bilindiği üzere elektronik sigaralar geleneksel sigaralara oranla daha düşük miktarlarda nikotin oranı içerir. Bu nedenle de sigarayı bırakmak isteyen kişilere büyük oranda destek olabiliyor. 

Sigarayı bırakmak isteyenlerin daha kolay şekilde bu alışkanlığından vazgeçebilmesi açısından alternatif bir üründür. Elektronik sigaralar batarya, likit tankı ve beraberinde coil adı verilen bileşenlerden oluşur. Likit buharlaştırıcı kısmında ısıtılır ve buhar oluşur. Bu şekilde kullanıcı da nefes yoluyla buharı solur. Böylelikle kişi normal sigaradan almış olduğu nikotini Vozol ile de alabilir. Lakin geleneksel sigaralardan daha düşük oranda nikotin alımı gerçekleşir. Kişi bu nikotin oranı ile daha kolay sigara bağımlılığından vazgeçebilir. 

Normal sigaraya kıyasla elektronik sigara markası olan Vozol için daha az insan sağlığına tehdit eder diyebilmemiz mümkündür. Elbette elektronik sigara kullanımının da birtakım oluşturmuş olduğu sıkıntılar olabilir lakin bu sıkıntılar abratılacak kadar büyük değildir. Çevreye zarar oluşturmaması nedeniyle de elektronik sigaraların kullanılması yaygınlaşmıştır. 

Vozol Zararlı Mı? İçerdiği Nikotin Oranı Ne Kadardır?

Vozol marka elektronik sigaralar elektronik sigara kullanıcıları tarafından tercih edilen ilk marka olma özelliğini taşıyor. Elektronik sigara kullanıcılarının Vozol markasını bu denli tercih etmelerindeki en önemli neden ilk olarak e-sigaranın üretiminde kullanılan malzeme kalitesinin oldukça yüksek oluşu ve akabinde bu sigara modellerinde görülen ürün çeşitliliğinin fazla oluşudur. Zira e-sigara konusunda deneyimsiz olan kişiler de Puff e-sigara modelleri ile bu sigara türünü kolaylıkla pratik kullanım olanağı sunması ile deneyimleme şansına sahip olabilir. 

Vozol ürünlerinde yer alan nikotin oranı elbette diğer geleneksel sigaralarda olduğu kadar yüksek değildir. Ortalama %5 civarında nikotin oranı bulunan Vozol e -sigaralar sigara bağımlılığı olan kişiler açısından yardımcı olabilecek şekilde nikotin içerir. Düşük seviyede nikotin alımına alışacak olan kişi bu şekilde daha kolay sigarayı bırakacak duruma gelir. Bilindiği üzere nikotin bağımlılık yapan ve insan sağlığını büyük ölçüde olumsuz etkileyen bir maddedir. Vozol marka elektronik sigara ürün çeşitliliği için vozolcenters.com sitesini inceleyebilir ve ürünlere sipariş oluşturabilirsiniz.

Vozol Elektronik Sigaraların Potansiyel Zararları Neler Olabilir?

Vozol elektronik sigara kullanıcıları bu sigara deneyimi ile büyük oranda geleneksel sigara kullanımına son verebiliyor. İşte bundan dolayı e-sigara kullanımı sadece ülkemizde değil tüm dünya ülkelerinde de yaygınlaşmaktadır. Lakin her ne kadar sigarayı bırakma konusunda insanlara faydalı bir ürün olsa da içerdiği nikotinden dolayı tütün mamulleri olarak belirtilir. Bu nedenledir ki geleneksel sigara kullanımın yasak olduğu yerlerde e-sigara kullanımı da yasal olarak sınırlandırılmaktadır. 

E-sigara kullanımın kişilerde yaratmış olduğu potansiyel zararları şöyle sıralayabiliriz. 

  • Akciğer sorunları oluşabilir. 

  • Kalp ve damar sağlığını olumsuz etkiler. 

  • Nikotine büyük oranda bağımlılık oluşturur. 

  • Mide bulantılarına zemin oluşturur. 

  • Kusma sorunu oluşturabilir. 

  • Baş ağrısı şikayetinin ortaya çıkmasına neden olabilir. 

  • Yorgunluk, bitkinlik meydana getirebilir. 

Elektronik sigara kullanımı insanlarda belli bir zaman sonra kan değerlerinde de bir düşüş oluşturabilir. Bu durum da zaman içerisinde kişinin kendini daha yorgun, bitkin hissetmesine vesile olabilir. Kişinin nikotin bağımlılığı geliştikçe vücudunda var olan birtakım yararlı mineraller zaman içerisinde etkisini yitirerek kişinin vücut değerlerinde olumsuz etkiler oluşturabilir. Bu nedenledir ki geleneksel sigara kullanımı insan sağlığını nasıl olumsuz etkiliyor ise Vozol kullanımının da fazla olması yine kişide olumsuz durumların oluşmasına zemin oluşturabilir. 

Vozol Ve Geleneksel Sigaralar Arasındaki Farklar Neler Olabilir?

Vozol tam anlamıyla geleneksel sigara kullanımını azaltmak ve ayrıca bu alışkanlığına son vermek isteyen kişiler için geliştirilmiş olan bir alternatif yöntemdir. Vozol ve geleneksel sigara arasındaki bariz farklar şöyledir:

  • İçindeki Maddeler: Vozol ve normal sigara arasındaki bariz farklardan birisini de içeriği oluşturur. Vozol nikotin, sıvı ve lezzetli aromalar içermektedir. Normal sigaralar ise tütün ve diğer zararlı kimyasallardan oluşur. 
  • Aktarma Yöntemi Farklılığı: Vozol elektronik sigara malum bir batarya ile kartuştan oluşan bir cihazdır. Kartuşun içinde yer alan nikotin oranı %5 oranında olup, geleneksel sigaraya oranla daha az zarar oluşturur. Kartuşta aynı zamanda sıvı, nikotin ve tatlandırıcı bulunur. Sigara kullanıcısı sigaranın ağızlığını ağzına yerleştirerek nefes yoluyla buharı solur. Normal sigaralarda ise kişi sigarayı ağzına yerleştirir ve ateşle yakma yöntemi ile sigarayı yakar ve oluşan dumanı içine çeker. 
  • Var Olan Zararları: Nikotin zararlı bir maddedir. Dolayısıyla nikotin bağımlılığının getirmiş olduğu zararların sayısı insan sağlığı üzerinde fazladır. Tıpkı normal sigaraların vermiş olduğu zararlar gibi elektronik sigaralarda insan sağlığı üzerinde gerek kalp damar sorunları gerekse felç gibi birtakım ciddi sayılabilecek sağlık sorunlarının oluşmasına neden olabilir.
  • Fiyat Unsuru: Normal sigaranın fiyat aralığı ile elektronik sigaraların fiyat aralıkları markadan markaya değişkenlik gösterebiliyor. Lakin elektronik sigara için bildiğimiz geleneksel sigaralardan daha pahalıdır diyebilmemiz mümkündür. 

Vozol marka elektronik sigaraların ücretlerinin sigaranın modeline, markasına ve farklı tasarımlara sahip olması ile değişebildiğini söyleyebiliriz. Vozol sadece nikotin alımının daha az seviyede olmasına destek olabilir lakin tam anlamıyla sigarayı bıraktırdığını söyleyemeyiz. Bu durum kişinin kendi öz iradesine de bağlı olan bir durumdur. 

Vozol Zararlı Mıdır?

Vozol zararlı mıdır? Vozol markasına ait olan elektronik sigaraların tam olarak insan sağlığı üzerinde risk barındırmadığını söyleyemeyiz. Nasıl normal sigaraların insan sağlığına olumsuz etkileri var ise Vozol e-sigara türlerinin de birtakım sağlık sorunlarına yol açabileceğini önemsemelisiniz. Zira Vozol içinde yer alan nikotin bağımlılık yapan bir maddedir. Her ne kadar ürün %5 oranında nikotin içerse de yine de kişinin akciğerlerine zarar oluşturabilir

Yalnız şunu da belirtmemiz gerekir ki Vozol e-sigara kullanmanın kişide bir amaç taşıması gereklidir. Zira sigara bırakma konusunda insanlara büyük oranda yardımcı bir sigara türü olduğunu da hatırlatmak isteriz. Bu ürünün kullanılmasındaki amaç mutlak suretle geleneksel sigara bağımlılığından kurtulmayı istemek olmalıdır. Bu Vozol marka cihazlarla sigarayı bıraktığınız taktirde Vozol kullanmayı da bırakmanızı tavsiye ediyoruz. 

Vozol Elektronik Sigara Kullanımı Ne Kadar Güvenlidir?

Elektronik sigara kullanımı genel olarak kişilerin sigarayı bırakma konusunda destek aldıkları bir üründür. Ancak geleneksel sigara kullanımında olduğu gibi bu cihazlarda da az da olsa nikotin bulunur. Nikotin bilindiği üzere bağımlılık oluşturan bir madde olması itibariyle kişinin geleneksel sigarayı aramamalarını sağlıyor. Elektronik sigaraların kullanılmasının bir diğer faydası ise geleneksel sigaralarda olduğu kadar insan sağlığına zarar oluşturabilecek tütün içermemektedir. 

Bilindiği üzere Nikotin tütün kadar kansere ve diğer ciddi sayılan sağlık sorunlarına neden olmuyor. Lakin bu tamamen de elektronik sigara kullanımının güvenli olduğunu yansıtmaz. Yapılan araştırmalarda e-sigara türlerinin geleneksel sigaralara oranla %95 civarında daha az zararlı madde içerdiği belirtilmektedir. Vozol elektronik sigara buharının ise insan sağlığına ve çevreye zarar oluşturmadığı anlaşılmıştır. 

Yorum bırakın
Toplam Yorum Sayısı 0
Henüz yorum eklenmemiş
İşleminiz Sürüyor, Lütfen Bekleyiniz
Güvenli Ödeme
256 Bit SSL Şifreleme
Orijinal Ürünler
%100 Orijinal - Karekodlu Ürünler
Canlı Destek
%100 Müşteri Memnuniyeti
Aynı Gün Kargo
Siparişinizin Ardından Aynı Gün Kargo
WhatsApp Support
WhatsApp Destek
Destek Gerekirse Buradayız!