Vozol Elektronik Sigara İle Sigara Bırakılır Mı? - Vozol Center

Vozol Center 30000₺ Üzeri Kargo Bedava

Vozol Elektronik Sigara İle Sigara Bırakılır Mı?
27 Kasım 2023
Vozol Elektronik Sigara İle Sigara Bırakılır Mı?

Vozol Elektronik Sigara İle Sigara Bırakılır Mı?

Vozol elektronik sigara, geleneksel sigaradan uzaklaşmak isteyenlerin tercihi olmayı başaracak özelliklere sahiptir. Farklı aromaları ile sigara deneyimini daha eğlenceli hale getiren elektronik sigaralar, geleneksel sigara kadar rahatsız edici bir koku yaratmaz. Elektronik sigara içerisinde nikotin bulunur fakat geleneksel sigaranın içerisinde bulunan nikotin kadar yoğun miktarda değildir, bu sebeple sigarayı bırakmaya yardımcı olabilir.

Vozol Sigara Bırakmaya Nasıl Yardımcı Olur?

Türkiye'de yaklaşık 15 milyon kişinin sigara içtiği bilinir. Sigara alışkanlığına sahip olan kişilerin yarısından fazlasıyla bu alışkanlıktan kurtulmayı talep ettiklerini dile getirir. Sigarayı bırakma sürecinin zorlu olmasına yol açan en önemli etken sigara içerisinde bulunan nikotindir. İnsanda çok kısa süre içerisinde bağımlılık yapan ve alınmadığı takdirde baş ağrısı, halsizlik, agresiflik ve melatonin duygusunda azalma meydana getiren nikotin sigara içerisinde yoğun miktarda bulunur.

Kişi sigarayı bırakmaya çalışırken ani bir nikotin eksikliği yaşar. Nikotin eksikliğine bağlı olarak vücudunda farklı değişiklikler meydana gelir. Vücudun kendini temizlemeye çalıştığı bu süreçte meydana gelen değişiklikler kişi rahatsız eder ve yoğun bir şekilde sigara içme isteği duyulmasına neden olur.

Sigara içme isteği doğurabilecek pek çok farklı etken vardır. Özellikle yemeklerden sonra içilen sigara ya da çay ve kahve gibi içeceklerin yanında sigara içme içtiği sigara bırakma sürecinde kişilerin en çok zorlandığı durumlar arasında yer alır.

Uzun süre sigara içen bir kişinin aniden sigarayı bırakması nikotini direkt olarak kesmek anlamına geleceği için çoğunlukla olumlu bir sonuç vermez. Sigarayı aniden bırakan kişileri kısa süre sonra tekrar sigaraya başladıkları ve eskisinden daha çok sigara içtikleri görülür. Elektronik sigara bu noktada problemin giderilmesi adına önemli bir rol oynar ve kişinin nikotin bağımlılığından azaltarak kurtulmasına yardımcı olur.

Hayatınızın büyük bir bölümünü her yemek sonrası sigara içerek geçirdiyseniz sigarayı aniden bıraktığınızda yemek sonrası mide bulantısı, halsizlik ve mutsuzluk hissetmeniz çok normal olacaktır. Sigarayı hayatınızdan çıkarmaya çalıştığınız süre zarfında Vozol elektronik sigara kendinize destek olabilirsiniz. Geleneksel sigaralara oranla daha az nikotin bulundurduğu için sigara bırakma sürecinizde yardımcı olacak ve bu süreci en az hasar ile atlatmanızı sağlayacaktır.

Elektronik Sigaralarda Nikotin Var mı?

Vozol markası tarafından üretilen elektronik sigaraların içerisinde %5 mg seviyesinde nikotin bulunur. İçerisinde bulunan nikotin sayesinde geleneksel sigaralardan uzaklaşmak isteyenlere yardımcı olabilir.

Geleneksel sigaraya duyulan alışkanlığın en önemli sebebi içerisinde bulunan nikotin miktarıdır. İçtiğiniz marka ve tütün oranına bağlı olarak değişkenlik gösterse de bir sigaranın içerisinde yaklaşık 20 miligram nikotin bulunur.

Yüksek derecede bağımlılık yapan bir madde olan nikotin pek çok organ üzerinde toksik etki yaratır. Geleneksel sigaraların içerisinde 20 miligram nikotin bulunması geleneksel sigaralara duyulan bağımlılığın çok ciddi yan etkileri olduğunu gösterir.

Nikotin bağımlılığını gidermek için uzun yıllardır izlenen farklı yöntemler bulunur. Gevşeme tekniği, terapiler ve destekleyici tedaviler bunların arasında yer alır. Kişi uzun süredir sigaraya dair bir bağımlılık duyuyorsa bu gibi terapiler ile sigaradan yani nikotin alışkanlığından tamamen kopması zor hatta imkansız olabilir.

Geleneksel sigara alışkanlığının geriye atılması ve nikotin bağımlılığının azalarak sona ermesi için elektronik sigara kullanılır. Elektronik sigara içerisinde bulunan nikotin miktarı geleneksel sigaraların yarısından daha azdır. Elektronik sigaralar sayesinde gündelik aldığınız nikotin miktarından daha az alacağınız için zaman içerisinde bağımlılık azalmaya ve yok olmaya başlayacaktır.

Sigara İçme Alışkanlığından Uzaklaşmak İsteyenlere: Elektronik Sigara

Son yılların favorisi olmayı başaran ve farklı aromaları ile üretilen elektronik sigara geleneksel sigara yönteminden daha farklı bir deneyim ve alternatif sunuyor. Elektronik sigara içerisinde bulunan ekipmanlar sayesinde ve az miktarda nikotin ile sigara içmeyi daha farklı bir deneyim haline getiriyor. Elektronik sigaraların bu denli yoğun ilgi görmesini sağlayan en önemli özelliği ise sigara içme alışkanlığından uzaklaşmaya yardımcı olması.

İçerisinde yaklaşık 5 miligram nikotin bulunduran elektronik sigaralar belirli bir süre sonra nikotine duyulan ihtiyacın ve buna bağlı olarak alışkanlıkların azalmasına yardımcı oluyor. Elektronik sigaraların geniş kitleler tarafından tercih edilmesini sağlayan diğer özellikler arasında ise;

  • İçerisinde geleneksel sigaralar kadar zararlı ve toksik maddeler bulundurmaması,
  • Sigara gibi rahatsız edici ve üste bulaşan dumanlı bir koku yaratmaması,
  • Ergonomik tasarımı sayesinde taşıma esnasında kolaylık sağlaması,
  • Farklı aromalara sahip olduğu için sigara deneyimini daha eğlenceli ve keyifli hale getirilmesi bulunuyor.

Vozol markası tarafından üretilen ve farklı aromaları ile sigara deneyimini benzersiz bir hale getiren elektronik sigarası sayesinde sigara kullanımını azaltmanız mümkün. Sigara bırakmak için elektronik sigaralardan yardım alıyorsanız geleneksel sigaraları içmemeye özen göstermelisiniz. Sigara bırakma sürecinde ihtiyaç duyduğunuz nikotin miktarını elektronik sigaralar ile alabilirsiniz. Elektronik sigaralar uzun süredir sigara bağımlılığı duyan kişilerin sigara bırakma sürecinde önemli bir yardımcıdır. Farklı aromalar sayesinde daha eğlenceli bir sigara deneyimi sunabilir ve geleneksel sigaralara oranla daha az zararlı olduğu söylenebilir.

Yorum bırakın
Toplam Yorum Sayısı 0
Henüz yorum eklenmemiş
İşleminiz Sürüyor, Lütfen Bekleyiniz
Güvenli Ödeme
256 Bit SSL Şifreleme
Orijinal Ürünler
%100 Orijinal - Karekodlu Ürünler
Canlı Destek
%100 Müşteri Memnuniyeti
Aynı Gün Kargo
Siparişinizin Ardından Aynı Gün Kargo
WhatsApp Support
WhatsApp Destek
Destek Gerekirse Buradayız!