Vozol Puff Akciğere Zarar Verir mi? - Vozol Center

Vozol Center 30000₺ Üzeri Kargo Bedava

Vozol Puff Akciğere Zarar Verir mi?
27 Kasım 2023
Vozol Puff Akciğere Zarar Verir mi?

Vozol Puff Akciğere Zarar Verir mi?

Geleneksel sigaraların yerini almak amacıyla tasarlanan ve kısa süre içerisinde geniş kitlelere ulaşmayı başaran elektronik sigara modelleri, klasik sigaralara bir alternatif olarak değerlendirilir. Vozol elektronik sigara alanında üretim yapan ve bu alanın öncülerinden biri olarak değerlendirilen markadır. 

Elektronik sigaralar ile ilgili en çok yapılan araştırmaların arasında bu cihazların sağlık üzerindeki etkileri bulunur. Elektronik sigaraların sağlığa zararlı olup olmadığına yanıt verirken göz önünde bulundurulması gereken çok sayıda etken vardır. 

Elektronik Sigara İçmek Sağlığa Zararlı mıdır?

Kısa süre içerisinde geleneksel sigaraların yerini alabilmeyi başarmış bir alternatif olan elektronik sigaralar içerisinde bulunan nikotin miktarı ve toksik maddeler göz önünde bulundurulduğunda geleneksel sigara kadar zararlı bir seçenek değildir. Kendilerine ait farklı özellikleri olan elektronik sigaraların sağlığa zararlı olup olmadığı hakkında ise tek bir yanıt vermek mümkün olamaz.

Geleneksel sigaralar içerisinde bulunan tütünü yakılarak duman üretir ve sigara içen kişi bu dumanı içerisine çeker. Sigaranın yakıldığı ve kişi tarafından nefesle içeri çekildiği süreç zarfında birçok zararlı kimyasal madde havaya karışır ve buna bağlı olarak kişinin sağlığına zarar verir.

Vozol markası tarafından üretilen elektronik sigaralarda ise zararlı bir yanma işlemi yoktur. Bir batarya, buharlaştırıcı üreten ve likit denilen özel bir sıvı ile tasarlanan elektronik sigaralar likidin buharlaştırıcı üniteye gönderilmesi ve buhar oluşması ile çalışır. Çalışma prensibi göz önünde bulundurulduğunda elektronik sigaraların yanmadığı için daha az zararlı olduklarını söylemek yanlış olmaz. Kullanıcılar elektronik sigara kullanımı esnasında meydana gelen buharı solurlar.

Vozol Elektronik Sigaranın Vücuda Ne Gibi Zararları Vardır? 

Buharlı bir çalışma prensibine sahip olan ve bu özelliğiyle geleneksel sigaralardan daha az zararlı olan elektronik sigaraların da bazı zararları olduğunu dile getirmek gerekir. Elektronik sigaraların içerisinde de tıpkı geleneksel sigaralarda olduğu gibi bir miktar nikotin bulunur. Geleneksel sigaraların içerisinde nikotin miktarı yaklaşık 20 miligramken, bul miktar elektronik sigaralarda 5 miligram olarak kendini gösterir. Geleneksel sigaralara oranla içerisinde daha az nikotin bulunduruyor olması bir avantaj olarak değerlendirilse de nikotinin hangi miktarda alındığı fark etmeksizin her halükârda çok zararlı olduğunu söylemek gerekir.

Kısa süre içerisinde bağımlılık yaratan ve kişinin ihtiyaç duyuyormuş gibi hissetmesine yol açan nikotin vücutta zararlı etkiler meydana getirir. Elektronik sigara içerisinde bulunan nikotin göz önünde bulundurulduğunda elektronik sigaraların hiçbir zararı olmadığını söylemek doğru olmaz.

Vozol marka tarafından üretilen elektronik sigaralar farklı aromalar dolayısıyla likitler ile üretilir. Meyveli, tatlı ya da baharatlı gibi farklı aromalar elektronik sigara deneyiminin en sevilen özelliklerinden biridir, ancak likitlerin içerisinde kimyasal bulundurabileceğini, dolayısıyla zararlı olabileceğini göz önünde bulundurmak gerekir.

Elektronik sigaralardan alabileceğiniz zararı minimum seviyeye indirmek için sahte likitler eden ve sahte cihazlardan kesinlikle uzak durmalısınız. Yalnızca güvenilir kaynaklardan likit temin etmeli, orijinal olmadığını düşündüğünüz hiçbir likidi içmemeli ve kullanmamalısınız.


Elektronik Sigaraların Uzun Vadede Etkileri

Her geçen gün daha yoğun bir kitleye ulaşan ve oldukça aktif bir kullanıma sahip olan elektronik sigaralar geleneksel sigaralardan daha az zararlı olsa da uzun vadedeki etkileri halen kanıtlanmış değil. İçerisinde bulunan nikotin göz önünde bulundurulduğunda elektronik sigaraların tamamen zararsız oldukları söylenemez. Elektronik sigaralar ile geleneksel sigaralar karşılaştırıldığında içerisinde bulunan nikotin başta olmak üzere tehlikeli ve toksik kimyasal maddeler gibi sebepler dolayısıyla geleneksel sigaraların daha az zararlı olduğu görülüyor.

Elektronik sigaraların zararı minimize etmek için yalnızca orijinal markalardan satın aldığınız cihaz ve likitleri kullanmanız öneriliyor. Elektronik sigara kullanımının tavsiye edilen seviyeden daha fazla olması da alacağınız nikotin seviyesine hızlı bir şekilde artıracağı için vücutta istenmeyen durumlara yol açabiliyor. Elektronik sigaralara dair yapılan araştırmaların halen devam ettiğini ve bu cihazların uzun vadede sağlığa karşı nasıl bir etkisi olacağının bilinmediğini ise göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Nikotin açısından geleneksel sigaralara oranla daha az zararlı olan elektronik sigaralar yakmadan kullanıldıkları için zehirli bir madde ortaya çıkarmaz. Elektronik sigaraların çalışma mantığı buhar üretme ile ilgilidir. Elektronik sigara kullanıcısı cihazın ünitesi tarafından üretilen likiti buharı solur. Bu buhar cihazın içerisinde bulunan likide bağlı olarak farklı bir kokuya sahip olur.

Geleneksel sigaralar ile elektronik sigaraların en önemli farkı duman ile birlikte meydana gelen kokudur. Vozol elektronik sigaralar rahatsız edici bir koku yaratmazlar. Bunun yanı sıra geleneksel sigaraya oranla daha çok tercih ediliyor olmalarını sağlayan avantajları arasında;

  • Elektronik sigaralarda geleneksel sigaralara oranla daha az kimyasal vardır.
  • Yanmadan kullanıldıkları için duman yerine buhar üretirler.
  • Nikotin kontrol yapabilmenize yardımcı olurlar.
  • Aroma çeşitliliği sağlarlar.
  • Duman kokusu gibi istenmeyen ve rahatsız edici durumların meydana gelmesine engel olurlar.

Tüm bu etkenler göz önünde bulundurulduğunda Vozol 10000 gibi cihazlar kullanıldığında geleneksel sigaraların meydana getirdiği zararlardan korunmanın mümkün olduğu görülür. Kullanımın bilinçli olması gerektiğini ise mutlaka dile getirmek gerekir.

Yorum bırakın
Toplam Yorum Sayısı 0
Henüz yorum eklenmemiş
İşleminiz Sürüyor, Lütfen Bekleyiniz
Güvenli Ödeme
256 Bit SSL Şifreleme
Orijinal Ürünler
%100 Orijinal - Karekodlu Ürünler
Canlı Destek
%100 Müşteri Memnuniyeti
Aynı Gün Kargo
Siparişinizin Ardından Aynı Gün Kargo
WhatsApp Support
WhatsApp Destek
Destek Gerekirse Buradayız!